Dizajn stranice

9 pravila za dizajn odlične web stranice

Slijedite ovih 9 pravila za izradu odličnih web stranica.

1. Jednostavnost

Prevelika gužva na svakoj stranici stvara zbrku. Posjetitelji se zgražaju kad moraju navigirati kroz pretrpano sučelje kako bi pronašli ono što im treba. Neka vaše stranice budu jednostavne, a web stranica će biti lakša za upotrebu. Izvrsna web stranica mora biti funkcionalna i pružiti kvalitetno korisničko iskustvo.

2. Ostavite dobar dojam

Kada prvi put sretnete nekoga, želite ostaviti dobar prvi dojam. Isto bi trebalo vrijediti i za vašu web stranicu. Ukupan izgled i osjećaj vaše web stranice prvo je što će posjetitelji primijetiti.

3. Omogućite intuitivnu navigaciju

Odjeljci i stranice trebaju biti dobro organizirani s dizajnom odozgo prema dolje kako bi posjetitelji mogli lako pregledavati različita područja vaše web stranice.

4. Budite dosljedni

Korisnici ne bi trebali osjećati kao da posjećuju novu web stranicu svaki put kada otvore novu stranicu na vašem web site-u. Dosljedan izgled i dizajn stranica unutar vaše web stranice pruža prirodnije iskustvo.

5. Pažljivo odaberite boje

Izbor boja je vrlo bitan. Kad birate boje, koristite ograničenu paletu od četiri ili pet boja koje se podudaraju. Uvjerite se da je tekst na pozadini lako čitljiv, iako možete ublažiti i kontrast bojama osim crne i bijele.

6. Učinite internetsku stranicu responzivnom

Ljudi pristupaju web stranicama s raznih uređaja, uključujući pametne telefone, tablete, prijenosna i stolna računala. Vaša web stranica mora se ispravno prikazivati ​​na različitim veličinama zaslona.

Responzivna web stranica
Web stranica mora se ispravno prikazivati ​​na različitim veličinama zaslona.

CSS medijski upiti odličan su način za implementiranje responzivnog web dizajna.

7. Podrška za više preglednika

Web preglednici bi trebali prikazivati ​​web stranice na isti način, ali to nije uvijek slučaj. Testirajte svoju web stranicu u više preglednika kako biste bili sigurni da se sve ispravno prikazuje. Najbolje je razriješiti sve probleme prije nego kad vam se požale posjetitelji.

8. Provjerite vašu web stranicu radi pogrešaka

Ako ste webmaster, redovito provjeravajte web stranicu za moguće tipografske pogreške, neispravne veze i slike koje se ne učitavaju ispravno. Potvrdite HTML i CSS kako biste bili sigurni da nema sintaksnih pogrešaka.

9. Ne zaboravite sadržaj

Lijepa web stranica je prazna ljuska bez sadržaja. Izvrsna web stranica ima i sjajan dizajn i sjajan sadržaj. Provjerite imaju li vaše stranice jedinstveni, originalni sadržaj zbog čega ih vrijedi posjetiti.

Ovi bi savjeti trebali biti dobar start za pomoć pri odluci u kojem smjeru želite započeti s vašom web stranicom i nekim važnim stvarima na koje treba paziti. Odlučite što je najvažnije za vas i vaše posjetitelje i implementirajte to prilikom izrade.

Najnovije